Vastseliina Gümnaasiumis

Viimased kuud ja nädalad on möödunud elusteadlastele peamiselt Teaduslahing 2016 ettevalmistuste tähe all. Siiski on mitmel korral jõutud ka koolidesse õpitube läbi viima: Näiteks külastasime 23. jaanuaril külastasime Vastseliina Gümnaasiumi.

Vastseliinas veetsime väga sisutiheda päeva! Õpitubades oli esindatud pea kogu koolipere – 4. klassi mudilastest gümnasistideni.

Puiduseentest rääkis 4. – 6. klassi õpilastele Tiia. Koos vaadeldi suuremaid ja väiksemaid seeni ning arutleti metsahaiguste teemal. Õpilased said ise prepareerida ja mikroskopeerida männikäbil olevat seene viljakeha, et lähemalt uurida seeneeoseid.

7. – 9. klassi õpilastele rääkis taimede põnevast maailmast Marge. Uuriti tunnuseid, mille alusel liike eristada ja kontrolliti, kas ka taimemäärajad õigesti teavad :). Risti, põiki ja läbi sai vaadatud kanarbikuliste Ericaceae sugukond.

Gümnasistidega veetis sisukalt aega Kristi. Läbi sai vaadatud metsaring istutamisest puidu kasutamiseni. Selgus, et puitu saab metsas sõltuvalt toote olemusest varuda pidevalt. Puidu kvaliteet ja sobivus tööstusele sõltub aga häiringutest ja kahjustustest – nt põlengutest, tormidest jm.

Rohkem pilte Vastseliina õpitubadest leiab kooli galeriist.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s