Kodukeemiast Otepää lastega

Kui õues kallab vihma, on kõige õigem teha midagi põnevat. Miks mitte õppida midagi uut!? Nii sattusidki Sirje ja Kristi sügisesel kevadpäeval Otepää lasteaedadesse, et koos teada saada, kuidas käia ümber kodukeemiaga.

20160426_103202[1]

Sirje rääkis lastele, mida tähendavad erinevad märgid pakenditel ja kuidas peab üht või teist pilti nähes käituma. Põnevust pakkus katse, kus iga lasteaiapõnn sai järgi proovida happe ja aluse eristamist, võttes appi keedetud punase kapsa vedeliku. Sidrunhappe ja söögisooda abil uuriti, miks vedelik värvub roosaks või hoopis rohekaks ja mis juhtub siis, kui hape ja alus kokku panna. Igaüks sai oma vulkaani 🙂

Kõige ootamatum küsimus tuli poisilt, kes uuris, et kas selline keemia on ka olemas, mis muudaks inimesed nii väikeseks, et isegi mikroskoobiga ei oleks näha. Eks näeb, kas tulevased keemikud mõtlevad sellise aine välja.

20160426_120049[1].jpg

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s