Metsa tervisest. Mõõdupuuks maailm ja mikroskoop

IMAG0787[1]

Narva lasteülikoolis Tartus võeti 8-12-aastaste õpilastega vaatluse alla metsa tervist puudutavad teemad – räägiti metsatulekahjudest ja puuseentest. Lisaks vaadati erinevates maailma otstes kasvavaid puid ja nende omadusi ning küsiti – miks mõnes kohas puud kiiremini kasvavad kui Eestis?

Kas teadsid, et seente määramine käib seeneeoste järgi? Hakkajad osalejad said Tiia juhendamisel järgi vaadata, millised näevad välja kahte puuliiki – mändi ja kuuske – kahjustavate seente eosed. Ehk kohtab varsti uudishimulikke õpilasi ka ülikoolis, kes kogutud teadmised laboris käiku lasevad 🙂 Eosed on ju põnevad – nii palju värve, kujusid ja suurusi!

Tänane Narva lasteülikooli kohtumine sai ka lindile võetud. Vaata järgi!

https://www.uttv.ee/embed?id=21648

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s