Purjetades kevadesse

IMAG0813Ilmatsalu lasteaed on juba teist aastat Elus teadusele tore partner. Kui eelmisel kevadel käisime Metsanädala raames väikeste mudilastega metsataimi ja – kahjustusi uudistamas, siis sel kevadel sattusime Tartu lähedal asuvasse “lepatriinude majja” Veenädala raames.

Otsustasime, et läheneme vee teemale sel korral teisiti – räägime purjetamisest! Laevu ja vett vaatasime läbi TTÜ füüsiku silmade – uurisime, miks laevad vees ümber ei lähe, kuidas panna laev liikuma sinna suunas, kuhu kapten soovib ja kuidas muutub anumas veetase, kui sinna erinevas suuruses esemeid sisse panna. Katsemõõtmised viidi läbi, et kontrollida, kas saali mahub ära mootorpaat, aerupaat ja purjelaev. Ja küsisime, miks on vaja laevale purjeid, kiilu ja rooli.

Toredaid seoseid tekkis politseivilkurite ja merel navigeerimisel abiks olevate poide vahel ning igaüks sai koju kaasa “õigesõlme” ehk sõlme, mis purjetamisel alati abist välja aitab.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s