Teaduslahing kutsub osalema!

teaduslahing rgb1. novembril algab registreerimine Teaduslahingusse, 7.-9. klassi õpilaste teadusvõistlusele. Teist aastat toimuva Teaduslahingu eesmärk on kombineerida erinevaid valdkondi ning anda õpilastele võimalus leida lahendusi praktilistele probleemidele.

Võistlusele on oodatud kolmeliikmelised võistkonnad ja esimene jõukatsumine on jaanuari lõpus. 25.-29. jaanuaril on igas maakonnas ja Tallinnas eelvoorud, kus võistkondadel tuleb vastused leida käed-külge ülesannetele. Ülesanded ühendavad matemaatikat ja bioloogiat, keemiat ja majandust, toitu ja keskkonda, taimi ja tehnikat.

Iga piirkonna edukaimad pääsevad Tartus 15. aprillil toimuvasse Superfinaali. Seal ei piisa enam vaid ülesannete lahendamisest, vaid iga võistkond peab lisaks tegema uurimistöö ja seda postri abil kõigile pealtvaatajatele ja žüriile tutvustama.

15. aprill tasub kalendrisse märkida ka neil koolidel, kes võistkonda välja ei plaani panna, sest finaali vaatama on oodatud kõik huvilised. Lisaks on samal päeval Teaduskorruse üritus, kuhu kogunevad Eesti parimad teaduse populariseerijad. Saab vaadata taevasse ja avastada palja silmaga nähtamatut ning mikromaailma, nautida teadusteatrit ja läbi viia teaduskatseid.

Iga kool võib Teaduslahingusse välja panna kuni kaks võistkonda, Tallinna koolid ühe võistkonna. Iga piirkonna eelvoorus saab osaleda kuni 15 võistkonda. Täpsemalt saab võistluse ja reglemendi kohta lugeda Teaduslahingu kodulehelt teaduslahing.emu.ee

Teaduslahingu toimumist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Teadusagentuur.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s